‘Ik heb mijn best gedaan’

De toets voor de zesdeklassers op glo-niveau is afgelopen maandag aangevangen en is gisteren afgerond. De toets wordt alleen in 4 vakken gedaan vanwege Covid-19. In een gesprek met enkele leerlingen geven ze aan dat ze niet zo goed voorbereid waren op de toets. “Ik heb mijn best gedaan en ik hoop dat ik het tenminste haal”, zegt een leerling. Een andere leerling vertelt dat hij door het zoveel maanden thuis zitten vanwege Covid-19, juist geïnspireerd werd om zijn lessen te leren. “Door het thuisblijven, had ik uiteindelijk niet veel te doen dan de hele dag met een telefoon te zitten. Dat leek mij niet verstandig. Over straat gaan leek gevaarlijk, terwijl ik dat van mijn ouders ook niet mocht. Naast het helpen met het werk thuis, besloot ik toch mijn tijd nuttig te besteden door boeken te lezen of mijn lessen weer op te pakken”, zegt een andere leerling.

Een derde leerling zei dat zij in ieder geval blij was haar vrienden weer te ontmoeten bij de herstart van de school, maar dat zij door dit enthousiasme zich niet echt heeft kunnen concentreren op de lessen in de klas. Toch hoopt zij dat zij dit jaar slaagt voor mulo. Grotendeels geven de meeste leerlingen toch aan dat zij blij zijn dat de school weer is begonnen en zij hiermee toch de gelegenheid hebben gekregen hun kennis te vergroten. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: