PVP mist concrete acties nieuwe regering om gestolen geld terug te halen

Roy Bhikharie, voorzitter van de Progressief Verheffende Partij (PVP), is van mening dat de nieuwe leiders op de persconferentie van 3 augustus oud brood voorgeschoteld hebben aan de samenleving. Zaken als mismanagement, verkeerde beleidskeuzes en prioriteiten, verarming van het volk en oneigenlijk gebruik van staatsinkomsten in de afgelopen 10 jaren vormen geen verrassing voor de burgers. Daarom verwachtte Bhikharie dat de nieuwe regering concreet in zou gaan op hoe de puinhoop, die achtergelaten is, op te ruimen. Echter kwam de hoe-factor hier nauwelijks tot uiting.

“Er wordt steeds aangehaald transparantie, democratie en verwijten met betrekking tot de vorige regering. In die 10 jaren wist eenieder dat er gestolen werd toch? De oppositie heeft aldoor kritiek geleverd. Dus als je nu in de coalitie zit, dan is het toch aannemelijk dat je voorbereid bent op al die zaken?”, accentueert Bhikharie in gesprek met Dagblad Suriname. Hij brengt in herinnering waarom de NDP een nederlaag heeft ondervonden op 25 mei jl. “De VHP heeft steeds gezegd dat ze het gestolen geld terug zal halen. En nu kom je aan de macht, en het eerste wat je gaat doen is belasting heffen, in nog erbij een Covid-situatie?”

Bhikharie voert aan dat het sedert 2014 bekend is dat de Centrale Bank van Suriname geen jaarverslagen publiceert, met als gevolg dat er geen zicht is op de  economie. In zijn optiek dient de allereerste prioriteit van de nieuwe regering het terughalen van het gestolen geld te zijn. “Dat geld is er, het is niet verdampt. Waarom begint men niet om beslag te leggen op de bankrekeningen van personen die verantwoordelijk zijn geweest om dat geld uit te geven? Wat is zo moeilijk hieraan?” Bhikharie acht het onlogisch om het volk weer te laten betalen via de solidariteitsbelasting, terwijl er juist van hen gestolen is.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: