Minister Achaibersing: Uitdaging om de normale operationele kosten te betalen

Het is een uitdaging om te voldoen aan de normale operationele kosten van de overheid. Dit was het beeld dat minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning gisteren schetste. “De inkomsten zijn niet van dien aard dat wij kunnen betalen wat wij moeten zouden moeten betalen. De verhoging van 50 procent kunnen wij absoluut niet betalen, want het geld is er gewoon niet. De normale operationele kosten zijn sterk gereduceerd. Het bedrag van rente

loopt op in miljoenen Amerikaanse dollars. De voorgaande regering heeft alles gedaan om het werk van de minister van Financiën onmogelijk te maken. De positie om de leningen terug te betalen, ziet er niet goed uit. Als we geen plannen inzetten, is het betalen onmogelijk. Wat gaan we doen om dit aan te pakken? We hebben slechts een aanvang gemaakt. Bepaalde maatregelen zijn van tijdelijke aard. Zodra wij op normale wijze kosten kunnen dekken, worden de maatregelen ingetrokken. Hopelijk binnen een jaar. We zullen een programma inzetten voor de herstructurering van de buitenlandse schulden. We hebben gesproken met het IMF en de Wereldbank. Die zijn bereid om te helpen om de schuldpositie van Suriname te verbeteren. Een pakket aan maatregelen zal worden ingezet”, benadrukte de financieel topman.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: