Misiekaba over uitnodiging Abop: ‘Andere partijen hebben dat ook gedaan’

De politicus Andre Misiekaba heeft zoals beloofd afgelopen maandag afstand gedaan van zijn DNA-lidmaatschap en hiermee definitief het hoofdstuk binnen de  Nationale Democratische Partij (NDP) afgesloten. Misiekaba was daarvoor fractieleider en ondervoorzitter van de NDP, terwijl hij aan het einde van de regeertermijn van president Desi Bouterse ook gediend heeft als minister van Sociale Zaken. “De samenleving zal op tijd horen wat ik ga doen”, benadrukte de ex-NDP’er tegenover journalisten. Assembleevoorzitter tevens Abop-topper Marinus Bee heeft Misiekaba publiekelijk via de media uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de geel-zwarte partij en de ex-NDP’er vergeleken als een ‘Messi’ in de politiek. Misiekaba zegt dat hij niet alleen door de Abop, maar ook door andere partijen is benaderd. “Mocht ik bepalen dat ik verder ga, dan zijn er al opties open”, aldus Misiekaba. Voor nu neemt hij even een pauze en zal hij zich richten op andere zaken. Dat kan zes maanden tot maximaal een jaar duren.

‘Ik ben niet met ruzie weggegaan’

Misiekaba herhaalde wederom dat zijn persoonlijke idealen en idealen van zijn omgeving niet meer in lijn zijn met de idealen van de NDP, waar hij 16 jaar van lid is geweest. “De vriendschappen blijven. Ik ben niet met ruzie weggegaan. Ik hoor dat Ramon klap mi. Ik weet niet van waar men daarmee komt. Maar dat is niet waar”, benadrukte de ex-NDP-topper. Op de vraag of hij terugkeert naar de paarse partij, stelt Misiekaba dat hij dit hoofdstuk al heeft afgesloten. Hij benadrukt wel dat als de tijd daar is en er weer gewerkt zal worden in het belang van Suriname, hij dat wel vanuit een andere positie zal doen. Misiekaba is vanaf 2004 in de politiek.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: