Groot onderzoek gestart bij SZF

Terwijl er steeds andere namen genoemd worden als mogelijke opvolgers van Ricky Kromodihardjo als directeur van het Staatsziekenfonds (SZF), is in ieder geval een groot onderzoek bij SZF van start gegaan.

Reeds bij de overname had minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aangekondigd dat orde op zaken gesteld zouden worden bij het SZF. De eerste stap was het op non-actief stellen van directeur Kromodihardjo. Zijn functie wordt thans waargenomen door Jolanda Pronk.

Aan Kromodihardjo werd op 30 juli een schrijven uitgereikt dat hij vanwege ‘gewijzigde beleidsinzichten’ voorlopig thuis gezet zou worden. Kromodihardjo wordt malversaties verweten en op sociale media wordt de kwestie van het overkopen van een auto breed uitgemeten. In het weekend werd middels aanwezigheid van de politie voorkomen dat directieleden het SZF-gebouw konden betreden. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat er nog meer directieleden en topfunctionarissen van het SZF op non-actief gezet zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: