Meer dan 6.000 stembusmedewerkers niet betaald

De verkiezingen zijn meer dan 2 maanden terug gehouden en de nieuwe regering zit ook al aan, maar de afhandeling van medewerkers op verschillende stembureaus heeft nog niet plaatsgevonden. De verkiezingen zijn gehouden en met veel inspanning en ontbering. Vooral het personeel van Sipaliwini heeft ervoor gezorgd dat de stembusgang conform de regels is verlopen. Helaas zijn ongeveer 6.000 personen die tewerkgesteld waren op meer dan 600 stembureaus met een bezetting van 10 leden per bureau nog niet uitbetaald. Bij navraag op het ministerie van Binnenlandse Zaken is bevestigd dat er nog duizenden medewerkers uitbetaald moeten worden, waaronder ook colporteurs.

Een kritische stembusmedewerker die op zijn geld wacht, merkt op dat de vergoedingen gereserveerd waren op de verkiezingsbegroting. “Waarom moeten wij nu zo lang wachten? Ik begrijp dit niet.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: