De lokale bakker over huidige situatie en meer!

In Suriname kennen we tal van bakkers, pastry, die op bestellingen mooie en lekkere taarten, hapjes bereiden. Dagblad Suriname spreekt bakkers van bekende, Faith’s pastry en The Cake Fairy

Ferrier Fa-Hey: “bestellingen nemen toe”

Ferrier Fa-Hey is initiatiefnemer van Faith’s pastry. In een interview met Dagblad Suriname geeft ze mee: “ik ben altijd creatief geweest en ik heb het op verschillende manieren geprobeerd te uiten. Daarnaast een broertje die heel veel van zoetigheid houdt maar die niet van alles mag eten. Dit omdat hij niet tegen alle conserveringsmiddelen kan en ik wilde hem ook tevreden stellen. Vandaar dat ik alles van scratch maak. Zodoende begon het bakken. Bij Faith’s pastry mag men het liefst een week van te voren bestellen. Wat betreft de huidige situatie, met het coronavirus, is het opmerkelijk dat het aantal bestellingen toeneemt. Dit is ook een gevolg van feit dat velen nu meer thuis zijn dan buiten. Ik doe alles van huis uit. Ik bak op bestelling of op bepaalde speciale dagen. Ik heb geen speciale cursus gevolgd, maar ik kijk er wel naar uit om zo een cursus te volgen. Wat betreft concurrentie, die is er altijd geweest. Er zijn in deze tijd heel veel bakkers actief.  Maar mijn vaste klanten kennen mijn kwaliteiten en bestellen toch wel geregeld bij mij” aldus Ferrier Fa-Hey.

The Cake Fairy: “het loopt goed met de bestellingen”

Suranjana Jitan is initiatiefnemer van The Cake Fairy. In een interview met Dagblad Suriname geeft ze aan dat “cake bakken” een hobby geweest is. Ik ben me vervolgens erin gaan specialiseren. Het begon met kijken naar filmpjes en dan alles uitproberen. Daarna heb ik mezelf erin verdiept  middels het volgen van cursussen. Tenslotte heb ik van een hobby mijn werk gemaakt. Ondanks de huidige situatie loopt het goed met de bestellingen. Er is ook wel verbetering. Dit merk je aan de hoeveelheid bestellingen en de grootte van de taarten. Zoals aangegeven heb ik van mijn hobby, mijn werk gemaakt dus ik doe het met plezier. Wat betreft concurrentie, ik ken geen concurrenten maar wel bak-collega’s want een ieder toont zijn talenten. Ieder decoreert bijvoorbeeld op zijn of haar eigen manier. Aan anderen die dit ook van plan zijn, het is volhouden. Het begon voor mij met spaarcentjes daarvan heb ik een deel besteed aan mijn cursussen en de rest geïnvesteerd in de start. Langzamerhand heb ik heel veel spullen bij kunnen kopen. Het doet me goed als ik terugblik. Men mag nu bij mij een of 2 weken van te voren bestellen” aldus Suranjana. Zodoende is zij al vijf jaar actief als “The Cake Fairy”  binnen onze samenleving. Niet alleen cake maar ook gebakjes bestellen kan. Daarnaast doet zij op speciaal verzoek ook aan tafeldecoratie welke past bij de desbetreffende taart.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: