Augustusmaand: Hernhuttermaand 2020

Grijp in, o God!

Augustus is de geboortemaand van de Evangelische Broedergemeente die in de loop van de tijd is uitgeroeid tot een wereldgeloofsgemeenschap. “In Suriname staat de feestmaand bekend als Augustusmaand/Hernhuttermaand. Gedurende dit tijdvak wordt het ontstaan van de EBG met uiteenlopende activiteiten gevierd. Het is niet alleen een maand van feesten, maar ook een periode van dankzeggen aan de Schepper. Met als hoogtepunt het Heilige Avondmaal op de dag waarop de proclamatie in 1727 plaatsvond.”

Bijzondere omstandigheden

“In 2020 vindt het herdenkingsfeest vanwege het Coronavirus, minder uitbundig en op aangepaste wijze plaats. Maar de kerklokken zullen op die grote dag ongetwijfeld luiden”, werd bevestigd in kringen van de EBGS- geloofsgemeenschap.

Armenkerk

“Bijna drie eeuw geleden zette de eerste verkondigers van het evangelie, voet aan wal in Suriname. Het evangelie is voor iedereen, maar vooral voor mensen, die onder onmenselijke omstandigheden leven”, is een uitgangspunt van de gemeente in Suriname.

Verstrooid

“Suriname is verstrooid, wordt van alle kanten belaagd, aan het twijfelen gebracht. De EBGS ziet het als haar taak om zij die onder erbarmelijke omstandigheden leven, arm zijn, ziek of onder lasten gebukt gaan, bij te staan. Het vertrouwen in de Heer is groot. De tekst op het augustusmaandspeldje van 2020 geeft aan: ‘Grijp in, o God.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: