Het nalatenschap van de NDP

“Eenieder heeft de mond vol van het niet kunnen betalen van de ambtenaren. Ik heb weinig of niets horen zeggen van de NDP-regeringsachterstand in betaling van honderden miljoenen SRD aan bedrijven en personen die werkzaamheden uitvoeren en diensten verlenen aan de overheid”, aldus een schuldeiser van de overheid, die vanwege de wanbetaling van de opdrachtgever tot wanhoop wordt gedreven.

Waterhoofd

Binnen de ambtenarij werd genoteerd: “Het NDP-nalatenschap houdt onder andere in, het niet of moeilijk kunnen betalen van ambtenaren en personeel van overheidsinstellingen en bedrijven. Dit waterhoofd zal moeten worden gedragen door de regering Santokhi/Brunswijk.”

Werkonderbrekingen

“De mensen kreunen onder de druk van de NDP-erfenis. Er wordt geklaagd, gemopperd en tot actie overgegaan. Het is niet omdat wij de nieuwe regering, die met het nalatenschap van Bouterse zit, opgescheept dwars willen zitten. Wij laten een noodkreet houden.”

Schuldeisers

“De overheid staat door toedoen van de NDP voor honderden miljoenen in het krijt van een groot aantal bedrijven en personen. Het bedrijf waar ik werk, heeft ruim SRD 7 miljoen te goed bij de regering. De ontwaarding van de SRD maakt dat wij wankelen. Alle andere bedrijven, grote en kleine binnen de branche waarin ik mij beweeg, zijn ook schuldeisers van gigantische bedragen. En zij kunnen niet tot staken overgaan, zoals de ambtenaren die door de schuld van de Boutisten zich nu wreken op de huidige regering.”

Overheid wanbetaler

Tijdens oriëntatiegesprekken tussen Dagblad Suriname, schoonmaak-, bewaking- en beveiligingsbedrijven kwam naar voren dat de overheid gebruikmaakt van tientallen schoonmaak- en beveiligingsbedrijven. “De regering Bouterse heeft voor een jarenlange betalingsachterstand binnen deze branches gezorgd. Komt bij kijken dat de overheid SRD 8 per uur betaalt, terwijl het minimumloon SRD 8,40 bedraagt.”

Bewaking en beveiliging afgenomen

“Bewakingsbedrijven kunnen door de sombere omstandigheden waarin zij verkeren hun dienstverlening niet naar behoren uitvoeren. Bijvoorbeeld het aantal wachters per school of object werd drastisch verminderd of niet ingevuld. De consequentie is te merken aan het toenemend aantal inbraken op scholen en andere plaatsen.”

Beveiliging loopt ook in de soep

De bewakingsbedrijven die overheidsobjecten bewaken en beveiligen zijn divers. Er zijn door de NDP-regering meerdere, veelzijdige dienstverleners op het gebied van beveiliging aangetrokken, die onder meer zorgen voor elektronische beveiliging en manbeveiliging. Ook hun dienstverlening is aan het verwateren. Wie zegt mij dat al die camera’s werken?  Er hapert veel aan de veiligheid binnen het land. En dit alles door de rampzalige NDP-mislukking.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: