DA’91-voorzitter: “We hebben jarenlang tegen het beleid gewaarschuwd”

Angelic Del Castilho, voorzitter van DA’91, zegt dat de schulden die gepresenteerd zijn door president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk het bewijs is waar de partij DA’91 jaren voor heeft gewaarschuwd. We hebben diverse malen geëist om sancties tegen Hoefdraad als governor te treffen, want de fouten die gemaakt werden, konden toen al niet ‘wanbeleid’ genoemd worden, maar eerder ‘crimineel beleid’, benadrukt Del Castilho. De onthullingen ziet de DA’91 als een bevestiging naar de samenleving. We waren tegen gedoogbeleid van de vorige regering, omdat we geen greintje liefde en verantwoordelijkheid naar de samenleving hebben kunnen merken. “Daarom moet tegen al deze mensen met verantwoordelijke posities in die periode hard worden opgetreden.” Del Castilho wil dat onderzocht wordt waar de gelden en goederen naar toe zijn gegaan. De overmaking van 272.000.000 USD op de laatste dag van vorige de regering in opdracht van Hoefdraad slaat gewoon alles. Dat het doel was om geen salarissen van de ambtenaren te kunnen betalen, noemt Del Castilho een regelrechte ondermijning van de nieuwe regering. De DA’91-voorzitter vergelijkt dit handelen met boobytraps voor de regering Santokhi/Brunswijk. Bovendien kon met dit geld de betaling van de schuld aan Oppenheimer plaatsvinden. Suriname heeft bij deze instelling een schuld van 525.000.000 en 125.000.000 (miljoen) USD.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: