Ronnie Brunswijk: “Al het kwade achterwege laten, een marron is vp”

Eenheid is wat landen vooruit brengt

Vicepresident Ronnie Brunswijk en leider van de Algemene Ontwikkelings en Bevrijdingspartij heeft in het weekend een online massameting belegd om de achterban van de geel-zwarte partij te bedanken. Brunswijk stelde dat hij een ieder helpt. “Als je bij mij komt kijken dan ga je zien dat ik eenieder help. Het mag een hindoestaan zijn, een javaan of een marron. Ik help zonder aanziens des persoon. Eenheid brengt het volk vooruit.” Brunswijk zag op een gegeven moment zijn naam op het scherm. Luku fa a skrifi: “Zijne Excellentie Ronnie Brunswijk, vice-president van de Republiek Suriname. Je hoeft niet jaloers te zijn. Wie had ooit gedacht dat een marron de vp zou zijn? Ik roep alle marrons op, ik ben de vicepresident, meneer Bee is de voorzitter. Een der marrons, één van jullie is de vp, één van jullie is de voorzitter. Ik doe een beroep op jullie.

Ik ben de verantwoordelijke nu. Als je iets slechts doet, je gaat stelen, gaat men zeggen: “kijk wat de mensen van Brunswijk doen”. Ik roep de marrons, de inheemsen en de broeders van de stad op om al het slechte achterwege te laten. Doe goede dingen, laat het slechte achterwege

Als je iets slecht van plan was, denk opnieuw na. Ik verzoek jullie. Laat de wereld zien dat wij het goed doen. “We moesten het eerder al gekregen hebben”, moet men kunnen zeggen. Laat eenieder tevreden zijn. De mensen die stelen, doe het niet meer. De mensen die kwaad deden, stop ermee. Het binnenland moet het goede voorbeeld geven. Ouders moeten met hun kinderen praten. Praten jullie met de kinderen. Vandaag verzoek ik jullie dit”, zei een bewogen Brunswijk.

“Misiekaba na wan belangrijke schakel ini a politiek, me verwelkom ing anga open armen”

“Ik roep jullie vandaag op, van welke partij je ook bent. Kong join Abop. Kom terug als je van de VVD van Amafo bent of van de BEP. Wiens sortu partij. We gaan eenieder met respect behandelen. We gaan alle marronpartijen bundelen. Kom snel, we gaan het binnenland opbouwen. Wi yere dati Misiekaba gwe. Hij is een belangrijke politieke man. Na wan Messi. Als een bal gescoord moet worden, kan je vertrouwen op Misiekaba. Ik zeg vandaag hier, yu kan kon. We moeten niemand afstoten. Wan san musu pasa. We moeten bundelen. We gaan niemand uitschelden. Laten we ons als goede mensen gedragen. Meki a kong. Na wan opo doro. Als Misiekaba komt is het een voorbeeld; dan kan de rest ook komen. Heel NDP mag komen. Alle marrons van de NDP mogen komen. Ik roep jullie op, kom naar de Abop. We gaan ons land opbouwen. Je mag komen, me verwelkom ing nanga open armen”, besloot de leider van  coalitiepartij Abop.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: