Justitieminister Kenneth Amoksi: ‘Unu abi lespeki gi skowtu’

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft het afgelopen weekend tijdens een online massameeting van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) ondersteuning van de totale Surinaamse gemeenschap gevraagd, maar meer in het bijzonder van de marrons en inheemsen, om hem te ondersteunen in zijn werk bij het garanderen van de veiligheid in het land. “Mama nanga papa fu pikin, unu abi lespeki gi skowtu. Un yepi skowtu nanga sordati ini a wroko san deng e du ini a neng fu lanti”, benadrukte de bewindsman. Hij voerde aan dat de tijd is aangebroken dat ook marronkinderen zich aandienen bij de diverse beroepsgroepen, waaronder de politiek, rechterlijke macht en advocatuur. Hij beloofde het belang van de marrons niet te verwaarlozen. Amoksi benadrukte dat er veel kapot is gemaakt in de afgelopen periode, veel instituten zijn verzwakt en dat het nu om zeer moeilijke tijden gaan. De partij is drukdoende dat alles weer te herstellen. Daarvoor heeft hij ook alle ondersteuning van de partijachterban nodig. Ook vicepresident tevens Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk deed een oproep aan alle binnenlandbewoners op om niet te kiezen voor het pad van de criminaliteit, omdat hiermee dan de goede naam van zowel de regeringstoppers van de Abop als andere marrons wordt geschaad.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: