Pokie vestigt extra aandacht op doorstuderende kinderen binnenland

‘Speciale unit G&B om problemen burgers te registreren’

Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft tijdens een onlinemassameeting van de van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) aangegeven dat er een Communicatie Unit ingesteld zal worden bij het ministerie, waar burgers terecht kunnen met hun vragen en problemen met betrekking tot grondaanvragen. “De mensen hebben zoveel problemen en komen naar het ministerie, maar krijgen niet een goed antwoord. Wanneer sommigen een brief deponeren, krijgen zij ook geen antwoord. Daarom hebben wij besloten om met de deskundigen te praten en een speciaal unit in te stellen die de problemen gaat registreren. Hierdoor kan de minister samen met alle deskundigen maandelijks of tweemaandelijks vergaderen over deze problemen en daarvoor een oplossing zoeken”, benadrukte Pokie. Zij vroeg de gemeenschap om haar wat ruimte te geven om alle problemen in kaart te brengen.

Inkomsten genereren voor staatskas

Aan de andere kant wordt ook het aspect van inkomstengenerering voor de staatskas bekeken. Zij denkt bijvoorbeeld aan personen die een stuk perceel in grondhuur krijgen, maar deze na een tijdje doorverkopen en hiermee geld verdienen. Op zich ziet de bewindsvrouw geen probleem hierin, maar een deel van deze inkomsten moeten dan ook terugvloeien naar de staatskas van de overheid.

Perceel voor ouders binnenland met doorstuderende kinderen

Een ander punt dat Pokie wilt bekijken is het probleem van ouders in het binnenland, die meerdere kinderen hebben die in de stad moeten komen om verder te studeren. Aangezien de kosten voor een internaat dan te hoog oplopen, stelt zij voor om deze gezinnen dan te voorzien van een perceel in de stad, zodat zij hier kunnen bouwen en hun kinderen normaal in de stad kunnen laten genieten van het hoger en universitair onderwijs. ‘Want we hebben geen universiteit in het binnenland. Dus den tori dat wi e luku”, aldus de minister.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: