“Ik ben uiteindelijk heel hard gevallen”

Het is niet onbekend dat de Covid- 19 het bedrijfsleven voor ondernemers heeft veranderd. Tijdens een gesprek geven enkelen aan dat zij zelfs genoodzaakt waren hun panden te sluiten, omdat zij geen huur meer konden betalen. “Ik zag het namelijk niet meer zitten, het werd op den duur heel zwaar. In de bloeiende fase van mijn bedrijf nam ik zelfs nog twee werknemers in dienst, maar moest op den duur eenieder bedanken. De verkoop ging niet en werd ik ook gedwongen de sleutels van het pand over te dragen aan de eigenaar, omdat ik die ook niet kon betalen. De meeste spullen van mij heb ik weggestuurd voor families om het te verkopen en de rest heb ik hier gehouden om zelf voor mensen te verkopen. Ik kijk verder nog wat mijn volgende stappen zullen zijn”, zegt de ondernemer.

Een ander ondernemer zei dat het zelfs voor Covid-9 al moeilijk ging. “Een kledingzaak openen in een buurt waar er bijna tien klerenzaken zijn, was niet verstandig, dus drie maanden geleden heb ik mijn hele zaak opgedoekt. Ik zag de harde tijd al aankomen. Ik ben namelijk zelf voor een eigenaar gaan werken. Ik ben uit eindelijk heel hard gevallen. Met mijn inkomsten zal ik kijken wat mijn volgende stappen zullen zijn; voor nu probeer ik het te overleven en mijn vaste lasten te betalen. Toen ik een bedrijf had, heb met mijn inkomsten  nog mijn huis kunnen bouwen, dus met een hoofdpijn van huur betalen zit ik niet. Ik kijk namelijk of ik thuis een zaak kan opzetten. In alle tijden ga je een optie moeten bedenken voor de toekomst. Als aanstaande vader is de prioriteit nu om een fundering te zetten voor mijn kind.”   

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: