Bronto Somohardjo: ‘Bewaak uw partij tegen opportunisten en gold diggers’

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft tijdens een onlinemassameeting van de van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) een oproep aan vicepresident Ronnie Brunswijk gedaan om zijn partij te bewaken tegen opportunisten en gold diggers. “Bewaak uw partij tegen opportunisten en gold diggers. Bewaak uw partij tegen de mensen die, als zij het konden, u zouden afmaken”, benadrukte Somohardjo. Hoewel hij geen naam noemde, doelde Somohardjo hiermee op de open uitnodiging van Brunswijk aan Andre Misiekaba, die op 28 juli zijn lidmaatschap bij de NDP heeft opgezegd. Verder vroeg hij aan de Abop’ers om ervoor te zorgen dat de eenheid binnen de partij in stand wordt gehouden en om te leren uit de fouten die de Pertjajah Luhur (PL) heeft gemaakt. “Door de opgebouwde eenheid is de Abop in staat geweest om haar eigen cake te bakken. Als de eenheid kapotgeslagen wordt, zal de partij tevreden moeten zijn met kruimels”, zei de Biza-minister. Volgens Somohardjo is Brunswijk doctorandus in de politiek, terwijl zijn vader Paul Somohardjo professor is. Dat beide partijen deze mijlpaal hebben bereikt, komt door de vooruitziende blik van beide partijvoorzitters

Eenheid onder Javanen door NDP kapotgeslagen

Somohardjo is van mening dat het de vorige regering onder leiding van de NDP gelukt is om naast het leeghalen van de staatskas ook de eenheid onder te Javanen kapot te slaan. Als voorbeeld noemde hij het verraad van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan na de verkiezingen van 2015, waardoor er geen eenheid meer is onder de Javaanse groep. De PL’er zei verder dat de PL tot op dit moment tevreden is met de behandeling die de Abop aan haar geeft. Volgens hem rust er een zware taak op zijn schouders als Biza-minister.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: