Jarige Belfort waarschuwt voor binnenhalen afgewezen personen

Edward Belfort vierde zondag zijn 55ste verjaardag. Als verjaardagboodschap gaf de jarige mee dat hij geluiden uit de gemeenschap opvangt waardoor hij ook deze regering wil waarschuwen om de beloften aan het volk na te komen. Belfort laat merken geen voorstander te zijn van een eventuele aansluiting van André Misiekaba bij de Abop. “Want de mensen zijn afgewezen en nu wil de voorzitter en de secretaris van de Abop, Misiekaba met open armen ontvangen. Misiekaba heeft de partij afgekraakt en heeft er mede voor gezorgd dat er nu zoveel problemen zijn en hij wordt Messi genoemd”, merkt Belfort op. De politicus vindt het geen goede zaak dat personen die zijn afgewezen, worden binnengehaald. De parlementariër vergelijkt deze nieuwe ontwikkeling met ‘het paard van Troje’. Belfort brengt in herinnering dat Misiekaba had aangekondigd een verkiezingswinst van de NDP met 34 zetels. “En nu dat niet is gebeurd, gaat hij weg, omdat hij het niet eens is met het gevoerde beleid.” Belfort zegt door veel personen gebeld te worden die hem aangeven dat zij zich zorgen maken, omdat zij hard hebben gewerkt voor hun partij. De Abop-topper merkt op dat deze mensen zich gepasseerd voelen. Over deze ontwikkeling is Belfort ongerust.

Samenwerken

De voormalige minister van Justitie en Politie wijst ook op een andere zaak. De huidige president heeft aangegeven met iedereen te willen samenwerken, maar Belfort denkt dat dit in de praktijk moeilijk te realiseren is. “Want de realiteit is dat men je bij de parastatalen gewoon gaat saboteren, daar moet je schoon schip maken.” Belfort uit zijn bezorgdheid hierover en merkt op dat de behaalde zetels niet van de regering, maar van het volk zijn “en dan kan precies hetzelfde gebeuren als wat met de vorige regering is gebeurd”. De politicus herhaalt en benadrukt zijn woorden dat de verkiezingsbeloften moeten worden nagekomen “en wees uitermate voorzichtig met de personen die door het volk zijn afgewezen en nu naar jouw partij willen komen”. Zijn waarschuwend geluid besluit Belfort door ook de historische gebeurtenis te herhalen. “Neem je ze in huis, dan zal je zien dat je het paard van Troje hebt binnengehaald.”

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: