USD 3 miljard aan schulden achtergelaten door regering Bouterse-Adhin

President Chan Santokhi heeft gisteren uitvoerig informatie gegeven over de financiële situatie die is overgenomen. In de afgelopen 10 jaar had de regering Bouterse-Adhin 4 miljard Amerikaanse dollars aan inkomsten. “Waar is het geld gegaan?”, vroeg de president aan het volk. De meeste infrastructurele projecten zijn gefinancierd door leningen van China. Ten tweede alle rijkdommen zoals goud zijn verpand of weggegeven zonder voordeel. Er is sprake van ernstige mismanagement. Er zijn schulden gemaakt en zelfs de informatie is niet achter te halen. Er is geen administratie van het Covid-fonds. Dus de 300 miljoen SRD is niet te verantwoorden. De president gaf aan dat er in totaal 1,9 miljard Amerikaanse dollars aan buitenlandse schulden zijn. En meer dan een miljard aan binnenlandse schuld. Leest u vandaag uitgebreid hierover in de editie van Dagblad Suriname.

error: Kopiëren mag niet!