Directeur AZP bevestigt aankoop duur dienstvoertuig

Met de onlangs uitgegeven verklaring van de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is bevestigd de aankoop van een dienstvoertuig ter waarde van US 56.500 met een aanbetaling van US 30.000 en een maandelijkse aflossing van US 1203,54.

Een dienstvoertuig van het bouwjaar 2018, gekocht in 2019 tegen de waarde van US 56.500 is zo goed als splinternieuw. Deze aankoop moet worden gezien in het licht van de vele dure bestedingen in een tijd, waar de economische situatie precair is en de medische zorg op de operatietafel ligt. Er is geen enkele reden om te twijfelen aan de plichten en rechten die zijn ontleend aan de functie van de algemeen directeur bij het AZP, maar wel aan de buitensporige besteding voor de aanschaf van een dienstvoertuig. De directeur maakt rechtens aanspraak op een dienstvoertuig naar alle redelijkheid en billijkheid van de organisatie en daar is de AZP-directeur aan voorbijgegaan.

Met de besteding van deze dure valutacomponenten hebben de directie, RvC en de gewezen minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, getoond dat de prioriteiten niet hebben gelegen in het optimaliseren en of redden van de medische zorg c.q. volksgezondheid. De besteding is gepleegd in een periode waar er onvoldoende middelen waren voor medische apparatuur en gebruiksartikelen en medicijnen. Tot slot, de besteding van beperkte financiële middelen, afkomstig uit de belastinggelden van het Surinaamse volk, dienen met inachtneming van het toelaatbare naar alle redelijkheid en billijkheid te worden uitgegeven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: