Voorzitter DNA wil spoedvergadering over onthullingen regering op persconferentie

Marinus Bee, de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), zegt geschrokken te zijn van de onthullingen gedaan door president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk tijdens de persconferentie afgelopen maandag. De inmiddels twee weken jonge regering somde de astronomische bedragen op waarmee het land is achtergebleven als gevolg van het beleid van de vorige regering. Van 4 miljard (4.000.000.000) USD aan ontvangen gelden kan niet worden teruggevonden wat daarmee is gebeurd, zei Santokhi. De president noemde ook 1.9 miljard USD aan buitenlandse leningen en een binnenlandse schuld van 140 miljoen Euro. Met een totale schuld van 3 miljard USD komt het erop neer dat Suriname momenteel per huishouden een schuld heeft van USD 24.000. Dit alles naast de twee torenhoge leningen bij Oppenheimer, dat loopt in de honderden miljoenen, exclusief 67 miljoen rente voor beide leningen per jaar.

Geschrokken

 “Ik ben geschrokken van wat ik heb gehoord en heb daarom gelijk aan de regering gevraagd om in een spoedvergadering de volksvertegenwoordiging hierover te komen informeren. Ik ga zeker ruimte inbouwen voor de leden van De Nationale Assemblée om in debat te treden met de regering”, was de eerste reactie van Bee na de persconferentie. De DNA- voorzitter geeft aan dat transparant beleid nodig is om de bevolking optimaal te informeren.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: