Makers van films en web series over het leger moeten eerst toestemming verkrijgen

Het Ministerie van Defensie  heeft in een schrijven aan de Central Board of Film Certification (CBFC), Ministerie van Elektronica en Informatietechnologie en Ministerie van Informatie en Omroep om productiehuizen te adviseren om een certificaat van geen bezwaar van het ministerie te verkrijgen voordat ze content over het leger uitzenden. Deze stap komt nadat over sommige films en webseries klachten zijn binnengekomen over de beledigende manier waarop legerpersoneel gepresenteerd is. Het gaat om de Indiase film industrie   “Dit ministerie is ervan op de hoogte gebracht dat sommige productiehuizen films maken over het leger die het beeld van het Indiase leger verstoren”, aldus de brief. Het ministerie zei dat de producenten van dergelijke films en webseries het certificaat van geen bezwaar van het ministerie moeten verkrijgen voordat ze de content in het publieke domein kunnen telecasten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: