Geloofsgemeenschappen morren over verscherpte maatregelen

In de eerste week van juli werden de maatregelen in verband met het Coronavirus in Suriname, waaraan gebedshuizen zich moeten houden, enigszins versoepeld. Er mochten aangepaste samenkomsten gehouden worden. Het regiem was strikt. Niet iedereen had toegang. Het kerkbezoek werd klein gehouden. Er vond vooraf registratie plaats van belangstellenden. Meerdere geloofsgemeenschappen hebben kanttekeningen geplaatst bij de verscherpte maatregelen rond gebedshuizen.

Coronavirus-etiket

In de afgelopen jaren zijn Braziliaanse Evangelische kerken als paddenstoelen uit de grond gerezen, maar waren ondanks de versoepeling van de Coronamaatregelen niet op dreef gekomen. De voorgangers en gemeenteleden praten niet vrijuit. “Wij houden ons aan de voorschriften. Het zijn moeilijke tijden.” Het schemerde door dat de besmetting van personen uit de Braziliaanse gemeenschap, die ondanks het Coronavirus illegaal het land zouden zijn binnengekomen, hun parten speelt. De schrik zit erin. Iedereen houdt zich gedeisd om niet het Coronavirus-etiket opgeplakt te krijgen, de zondebok te worden.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: