Vereniging RGD-artsen tegen handelingen interim directeur

De beroering bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) duurt voor. Recentelijk is aan een paar nieuwe artsen medegedeeld dat hun 6 maanden contract niet wordt verlengd. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Rajendra Ramautar, arts en voorzitter van de Vereniging van RGD-artsen dat de vereniging de handelingen van de interim waarnemend directeur niet kunnen rijmen. “Artsen op contractbasis is medegedeeld dat hun contracten niet worden verlengd. Dit is ernstig te betreuren”, zegt Ramautar. “Er zijn artsen die veel offers hebben gebracht en hun diensten willen geven aan de samenleving. Zij hebben de hoop om een toekomst op te bouwen bij de RGD en hebben vaak ook andere werkplaatsen achter zich gelaten voor de RGD. Dat de financiële situatie van de RGD slecht is niet iets van vandaag. Dit argument is niet geruststellend. RGD is niet vandaag in rode cijfers. Men moet niet doen alsof de problemen pas zijn ontstaan. Er is een financieel gat,  maar als je ziet hoeveel laag kader er is aangetrokken onder de vorige directie van Sabita Gopal zul je schrikken. Zoveel administratieve krachten en interieurverzorgers die geen toegevoegde waarde hebben voor RGD. Artsen moeten in dienst blijven want anders dupeer je de patiënt. Op kantoor van de directie zal je zien hoeveel mensen daar worden geaccommodeerd. Wat voor nut hebben de patiënten daaraan? De interim directeur moet niet doen alsof hij RGD gaat redden. Hij zit er pas, maar de overige leden van het Stichtingsbestuur zijn er al jaren. Die weten wat er allemaal aan de hand is. Er is enorm veel geld verkwanseld. Maar het mag niet zo zijn dat de artsen de prijs daarvan moeten betalen”, aldus Ramautar.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: