OW-minister Riad Nurmohamed: Er komt een groot onderzoek in kwestie verdwenen auto’s

Uiteindelijk moet er een duidelijk beleid ontwikkeld worden voor ministeriële auto’s

In gesprek met Dagblad Suriname zegt de minister van Openbare Werken (OW) dr. Riad Nurmohamed, dat zijn ministerie bezig is met een onderzoek omtrent de verdwenen auto’s. Ook het onjuist gebruiken van auto’s bij de verschillende ministeries wordt onder de loep genomen. De minister geeft aan dat het ministerie van OW verantwoordelijk is voor alle bezittingen van de staat. Daaronder vallen wagens, panden, maar ook brandstof en overige spullen voor de staat.

Verdwenen auto’s

Nurmohamed stelt dat bij het aantreden van de nieuwe regering de huidige bewindslieden geconfronteerd zijn geworden met vele auto’s, die verdwenen blijken te zijn. Er waren bij bepaalde ministeries niet eens auto’s voor de ministers. Dat is aanleiding voor een onderzoek. Ook op social media werd er veel gespeculeerd over de dienstwagens. “Ik ben gestart met een vooronderzoek en ik heb alle ministeries gevraagd om informatie te verzamelen. Ook de politie is ingeschakeld en betrokken bij het onderzoek. We gaan landelijk informatie verzamelen. Bij de afdelingen in alle districten worden gegevens in kaart gebracht. Die informatie zullen wij verzamelen en matchen met de lijsten die wij hebben gekregen van de vorige minister en de politie.”

Auto’s als cadeau

Het is veel werk ja, zegt de minister. “Een heleboel wagens worden illegaal gebruikt door mensen, die bijvoorbeeld gelieerd waren aan de verschillende ministers in het vorig kabinet. Ik heb zelf gezien tijdens de campagne en bij de verschillende bezoeken op het veld hoe dienstvoertuigen voor politieke en andere illegale activiteiten werden ingezet. Er zijn auto’s, die kennelijk bij mensen thuis zijn. We hebben een goed overzicht. Het volk moet ons helpen door ons ook de informatie die zij hebben, toe te sturen. Het zijn niet alleen auto’s, die aan gewezen ministers via een missive worden gegeven, maar er zijn auto’s die als cadeau zijn gegeven aan partijloyalisten.”

Concrete stappen

De minister stelt dat er concrete stappen ondernomen worden door het ministerie van OW. “Ik heb de mensen publiekelijk opgeroepen om de wagens, die zij illegaal in hun bezit hebben, terug te brengen. Dat is gebeurd. De eerste auto’s komen al terug. De mensen krijgen dan een brief van OW. Zij moeten zich verantwoorden bij de minister. Dit is crimineel gedrag, vind ik. Er komt een groot onderzoek naar alle auto’s, want er moeten dan verdere stappen ondernomen worden. De kwestie zal voorgehouden worden aan de Raad van Ministers om te beslissen. Er moet uiteindelijk een beleid komen. Auto’s heb je nodig, vooral bij de technische ministeries. Maar het is van belang dat zij daadwerkelijk voor de juiste zaken gebruikt worden. Er zijn heel veel auto’s bij ministeries. Het huren en kopen is duur en onderhoud is eveneens geen goedkope grap. Dienstvoertuigen zijn nodig, maar we moeten kijken hoe zij adequaat ingezet kunnen worden. Het is best mogelijk dat het parlement wetgeving hieromtrent maakt, zodat zaken goed verlopen, vooral ook in de toekomst”, besluit minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: