Directeur AZP beloont zich rijkelijk met splinternieuwe dienstauto

Met het aantreden van de regering Santokhi/Brunswijk rijzen als paddenstoelen naar boven de vele misstanden die zich de afgelopen tien jaren hebben voltrokken tijdens regering Bouterse. In de rij van de  vele uitgaven circuleert thans  op social media  de koopovereenkomst die de directeur van AZP, Claudia Redan, heeft gesloten met het bedrijf SEMC voor de aankoop van een splinternieuwe auto ter waarde van USD 56.500.

Het verschuldigd bedrag inclusief rente geschiedde met een eerste aanbetaling vanUSD 30.000 en een maandelijkse aflossing van USD 1.203,54 gedurende een periode van 24 maanden.

Terwijl er een schrijnend tekort is aan medicamenten, medische verbruiksartikelen en de achterstallige betalingen van de verzekeraars, heeft de directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo prioriteit gegeven om de schaarse valutacomponenten aan te wenden voor de koop van een nieuwe dienstvoertuig, Ford Everest.

De financieel-economische crisis treft de Surinaamse gezondheidszorg op verschillende fronten tegelijk.  Chirurgische ingrepen worden uitgesteld, omdat er niet genoeg materiaal voorradig is. De medische specialisten van de ziekenhuizen hebben eerder hun bezorgdheid geuit over de dreigende tekorten aan essentiële medicamenten. Ook het AZP heeft toen een noodkreet geuit over de gezondheidszorg

Hier rijst dan  ook de vraag of de raad van commissarissen (rvc) hun goedkeuring heeft gegeven voor de aankoop van dit voertuig. Is deze rvc ook niet op de hoogte?  Wederom wordt het Surinaamse volk de dupe van oneigenlijke bestedingen van onze belastinggelden. Welke is de volgende beerput die wordt opengetrokken?

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: