Lange rijen bij ATM’s worden een vertrouwd beeld

Klachten van lange rijen bij ATM’s zijn niet onbekend. De lange rijen bereiken hun piek aan het begin of het eind van een maand. In deze tijd van toenemende Covid-besmettingen is het bijzonder riskant om in lange rijen te gaan staan. Er zijn bijna 20 mensen bij een ATM en dat kan voor besmettingen zorgen, zegt een burger aan de krant. In de meeste gevallen vergeet men, enthousiast om geld in handen te krijgen, om de 1,5 meter afstand te houden of een mondkap op te zetten, benadrukt de burger. “Ik vind het wel jammer dat de meeste ATM’s die dichtbij in de buurt zijn, geen geld meer hebben”, zegt een andere burger. “Ik heb van een medewerker van een bank vernomen dat je alleen bij de ATM bij de banken, geld kan pinnen. Dat is ondoenlijk voor mensen die ver wonen. Dit zorgt ervoor dat de rijen bij de banken alleen maar langer worden. Cashgeld in je handen heb je nodig, want niet bij alle winkels kan je pinnen. Ik adviseer de mensen om de rijen zo kort mogelijk te houden, het liefst 10 mensen bij een ATM. Als het druk is, ga elders of wacht in de auto. Het is ook belangrijk de maatregelen in acht te nemen. Het is in het belang van je eigen gezondheid en je naaste”, aldus de burger.

Een andere burger stond meer dan een uur in de rij voor de ATM van het hoofdkantoor van de Surinaamsche Bank. “De rij was tot de Hendrikschool. Ik deed 3 ATM’s in mijn buurt aan en bij allemaal stond er een bekendmaking dat er geen geld is. Er is een lockdown gaande, maar de bank dwingt mij om op straat te zijn en rond te rijden op zoek naar geld. Dit kan ik geen service noemen. Elke eind van de maand is deze drama er.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: