Advocaat adviseert stopzetting bouwactiviteiten Waka Pasi

Via zijn facebookpagina heeft de advocaat Antoon Karg een duidelijke boodschap voor de regering en samenlevig. “De regering dient alle bouwactiviteiten en alle inkomstenstromen met betrekking tot Palmentuin Waka Pasi stop te zetten en beslagen te leggen”. De advocaat wijst op de nietigheid van het verleend gebruik. “Volgens artikel 13 lid 3 en lid 4 Anti Corruptie Wet is het verleend recht van gebruik nietig”.


Betekenis Nietigheid

“Nietigheid houdt in, dat een rechter niet tussen hoeft te komen, zoals bij “vernietigbaarheid”, maar dat de autoriteiten zelf de rechtstoestand kunnen vaststellen en onmiddelijk kunnen optreden. ‘Van rechtswege’ houdt in, dat weinig tot geen nadere actie vereist is”. 


Ontruiming

Karg stelt in zijn bericht scherp: “Als vanochtend 10:00u de stopzetting en ontruiming niet is begonnen, is uw huidige regering minimaal in verzuim.  Dit vereist geen diepgaand onderzoek, overleg of voorbereiding. Dit is een moment van onmiddelijke actie of onmiddelijk verzuim en bewuste nalatigheid”.

De advocaat adviseert verder “Doneer de opbrengst en alle schade die u verhaalt op het vermogen van de onrechtvaardigd verrijkte corruptievelingen, onmiddelijk aan het Noodfonds en redt noodlijdende Surinamers van de ondragelijke gevolgen van COVID-19 maatregelen.

Dit is geen bevoegdheid waarbij “de rechterlijke macht” het initiatief heeft, maar een waarbij de regering het initiatief moet nemen” aldus Karg op zijn facebookpagina. Het bericht werd binnen slechts enkele uren door meer dan 135 personen geliked.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: