“Hoe bescherm ik mijn eenjarig kind tegen het virus”

Het zit nog enkele ouders dwars hoe zij met hun kind, dat nog geen jaar is, over straat moeten gaan. Tijdens een gesprek gaf een alleenstaande moeder aan dat zij vaak genoeg boodschappen moet doen in de stad of andere zaken moet regelen. Daarbij is zij genoodzaakt om haar vier maanden oude baby mee te nemen, omdat zij geen oppas heeft. “Ik kan niet eenieder vertrouwen en mijn kind achterlaten. Aan de ene kant is het ook forcerend voor mij om zo in de zon te lopen sjouwen met een baby. Voor mij weet ik dat ik de maatregelen in acht moet nemen, maar hoe staat het met mijn kind? Een neuskap voor hem lijkt helemaal niet verstandig of een tuit met een luchtige kleding eraan om zijn neus toch te bedekken.”

Een andere burger geeft aan dat het moeilijk gaat met haar twee kinderen. “Het ene is twee jaar en het andere zes. Mijn man is op het werk en ik ben huisvrouw. De boodschappen doe ik, maar het is uiteindelijk moeilijk als ik met me twee kinderen over straat moet. Voor het virus het land trof, was het stukken gemakkelijker, maar nu weet ik niet hoe ik hun moet beschermen, zodat zij niet besmet raken. Mijn meisje van twee haalt haar neuskap iedere keer weg. Je kan een kind van twee niet schreeuwen en slaan, omdat ze iets niet comfortabel vindt. Mijn oudste zoon is een beetje verstandiger, die houdt de neuskap wel op. Af en toe baalt hij wel, maar zet zijn neuskap zo snel mogelijk weer op na het uitblazen.” 

Een andere alleenstaande geeft aan dat ze boodschappen gaat doen met haar drie kinderen, maar hun in de auto laat met de airco aan. “Te lang in de winkel blijven kan ik niet, want de kinderen alleen in een draaiende auto laten, lijkt niet verstandig en kost ook veel meer geld. Er zijn heel veel mensen die naar mij kijken en vragen waarom ik die kinderen niet bij een oppas zet. Het is gemakkelijk gezegd, maar als je ook rare gevallen hebt meegemaakt bij een oppas is het ook weer moeilijk je kinderen te laten bij een ander. De kosten zijn in de meeste gevallen ook veel. Je betaalt per maand, maar op de bewuste dag waarop je het kind brengt, moet je ook nog een bedrag betalen. Ik probeer het nu even zelf en tussendoor kijk ik als ik een goed georganiseerde en gedisciplineerde oppas kan vinden.”  

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: