BvL/ALS: “Start nieuw schooljaar niet haalbaar in september”

Er werd al gesuggereerd dat de start van het nieuw schooljaar onzeker is. Ook de voorzitter van BvL/ALS tevens parlementariër, Reshma Mangre, ziet het niet gebeuren dat het nieuw schooljaar 2020/2021 in september aanvangt. Volgens het programma van het Onderwijsministerie zouden de scholen op 1 september starten in plaats van 1 oktober. “Dat is niet haalbaar. Het geld is er ook nog niet om op 1 september te beginnen. De laatste uitslag op de middelbare school is op 1 oktober, dan kan je nooit beginnen op 1 september. Bovendien heb je altijd nog een periode van inschrijving, herinschrijving en klassenformatie”, attendeert Mangre.

Zij is van mening dat er teveel druk gelegd wordt op de VOS-examenkandidaten. Aangezien er genoeg redenen zijn dat de scholen niet in september kunnen beginnen, acht Mangre het van belang dat de scholieren wat meer ruimte krijgen om zich voor te bereiden op de herkansing. Afhankelijk van de community spreading van Covid-19 zou het leerprogramma van 2020/2021 in oktober kunnen starten. Thans zijn er 521 actieve Covid-gevallen geregistreerd. Sinds 13 maart 2020 zijn er in Suriname 1.510 personen positief getest op Covid-19.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: