Het wordt met de dag gevaarlijker om alleen over straat te lopen

Het wordt met de dag gevaarlijk om alleen over straat te lopen. Als vrouwspersoon doe ik liever niet alleen de boodschappen. Ik neem mijn buurjongen mee of vraag een familielid, zegt een alleenstaande moeder aan de krant te kennen. “De meeste buurten lijken leeg en ook enkele hoofdwegen. Met een kind alleen over straat gaan, lijkt mij ook niet verstandig.  De rovers maken van elke gelegenheid gebruik om je aan te vallen.” Het lijkt alsof het virus de boeven nu meer mogelijkheden heeft gegeven om mensen aan te vallen, zegt een andere burger. “Het is mijn moeder overkomen. Net als normaal kwam zij van het werk. Mijn moeder liep naar huis en iemand liep achter haar aan. Hij rukte haar halsketting en ging ermee vandoor. Niemand was daar die haar kon helpen”, benadrukt de burger. “Mijn moeder kwam helemaal overstuur naar huis en vertelde wat haar was overkomen. Ze vindt niet nodig de politie te bellen. Want wat gaat zij als verklaring geven? Zij heeft de dader niet eens gezien en uit de schrik viel zij ook op dat moment. Er kon namelijk ook iets ergers met haar gebeuren. Gewapend naar het werk gaan of om boodschappen te doen, lijk me een goed idee”, aldus de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!