De vraag naar thuisbezorging is explosief gegroeid

Het online bestellen en betalen is voor burgers steeds handiger geworden. Deze vorm van dienstverlening was ruim voor Covid-19 al begonnen. Nu men door de Coronacrisis niet meer uit huis wil of kan om boodschappen te doen, is deze dienst hard gegroeid. “Ik ga nu niet graag naar de winkel, vanwege de lange rijen en het besmettingsgevaar”, zegt een burger aan de krant. Ook enkele winkeleigenaren geven aan dat zij, ondanks zij open zijn, ook nog kiezen voor thuisbezorgen. “Tot zover heb ik veel leveringen gedaan, vooral voor burgers op een bepaalde leeftijd. Ik ben al jaren in de buurt, dus heb zo ook in de gaten kunnen houden voor wie de vraag groter is. De meeste burgers zijn alleenstaanden en kiezen niet altijd ervoor om hun boodschappen te doen, dus probeer ik met mijn leveringsdienst toch een handje te helpen”, aldus de winkelier.

Ashok geef aan dat hij ondanks de markt open is, ook doet aan levering. “Mijn neef zit namelijk op de markt en doet mee met de verkoop. Hierdoor weet ik ook hoe de verkoop is. Ik en nog enkele buurtbewoners hebben ervoor gekozen om te leveren waar het nog nodig is.” Voor de bezorging moest ook worden geïnvesteerd in geschikt personeel. “Ik heb mensen in mijn groep die met klanten weten om te gaan, want soms moet je bij de bezorging kleine problemen oplossen.” Ashok merkte op dat het aan huis bezorgen ook snel moet gebeuren en dat de klanten daar nog niet op voorbereid zijn. Soms duurt de afhandeling thuis tien minuten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dan zeg ik tegen de klanten: “Sta klaar, ik kom eraan.” Ik had nooit gedacht dat de vraag zo groot zou zijn. Wij krijgen steeds meer nieuwe klanten en bestellingen, vandaar dat er naast ons dagelijks werk toch nog gekozen wordt voor het leveren”, zegt Ashok. “We zijn er voor de klanten en in deze tijd hebben we elkaar zeker nodig, dus als we kunnen bijdragen om besmetting van het virus te verminderen, dan blijf ik dit zeker doen.”

Moenna, een visverkoper, doet ook aan huislevering. Hij merkt dat langs de straten staan niet zo goed verkoopt. “In de middag of op de zaterdag en zondag rijd ik door verschillende wijken en toeter ik. Zodra men naar buiten komt, geef ik aan dat ik vis verkoop. Het telefonisch bestellen doe ik niet, tot zover werkt deze optie nog voor mij. Zo help ik mijn medemens en mezelf om mijn lasten te betalen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!