Doekhie heeft Hoefdraad niet helpen vluchten

‘Het is een uit de duim gezogen kolder’

Rachied Doekhie, voormalig assembleelid van de NDP uit het district Nickerie, spreekt met klem tegen dat hij ex-Financiënminister Gillmore Hoefdraad heeft helpen vluchten naar buurland Guyana. Het was een lokaal nieuwsmedium dat deze informatie wereldkundig maakte. Volgens dat nieuwsmedium heeft zij uit een zeer betrouwbare bron vernomen dat Hoefdraad bij een neef van het ex-assembleelid verblijft in Guyana en dat Doekhie ook nog zeer intensief contact onderhouden met Hoefdraad op zijn zogenaamde onderduikadres. “Het is een uit de duim gezogen kolder. Eigenlijk moeten ze Lucky Luke-verhalen gaan schrijven”, benadrukt de NDP’er in gesprek met Dagblad Suriname. Hij overweegt juridische stappen te ondernemen hiertegen. Doekhie voert aan dat zover hem bekend hij geen enkele neef meer heeft in Guyana, noch een ander familielid. “Hoe ga ik die man helpen vluchten? Oteng mi o tjari a man go? Anderen zeggen dat hij vermomd is in een rok en trui in Albina. Ook wordt er gezegd dat Hoefdraad in Venezuela of Amerika is. Dan is er ook een verhaal dat hij ergens in een huis zit in Paramaribo dat bewaakt wordt door ‘de pitbull’ van de VHP. Laat die redacteur kijken in de kamer van zijn moeder”, aldus Doekhie.

De Nationale Assemblee heeft dinsdag in de huishoudelijke vergadering besloten een hoorcommissie te benoemen die zich bezig zal houden met het hernieuwde verzoek van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday om de ex-Financiënminister Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen. De commissie komt donderdag voor de eerste keer bijeen. Dan zal worden nagegaan of Hoefdraad weer gehoord zal worden.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: