Veel ophef over Stichting Palmentuin Waka Pasi, Craft & More

Belfort: “Het is duidelijk iets dat niet mag”

Er is veel commotie ontstaan over Stichting Palmentuin Waka Pasi, Craft & More. Op een uittreksel uit het stichtingenregister is te lezen dat het bestuur uit drie personen bestaat en dat de stichting gaat over de Palmentuin Waka Pasi. De commotie is ontstaan, omdat de namen van de bestuursleden prominenten zijn, de voormalige first lady en de huidige districtscommissaris Mike Nerkust. Parlementariër Edward Belfort zegt dat hij constant appberichten ontving vanuit de samenleving. “Het is duidelijk iets dat niet mag”, zegt Belfort. Het gaat om iets dat niet van individuen is, de middelen zijn vrijgemaakt door de Indiaase regering, laat de parlementariër namens de Abop weten. De middelen zijn geschonken aan de Surinaamse gemeenschap. Maar je kan niet zeggen dat het van jouw stichting is. Belfort merkt ook op dat het betreffend gebied, de Waka Pasi, de overheid toebehoort. Hij maakt de vergelijking met de Cultuurtuin, een zaak die voor veel  reacties vanuit de samenleving heeft gezorgd. “De minister moet ook in deze zaak ingrijpen”, reageert Belfort.  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: