Ex-minister Chotkan zette sierpaarden uit Saramacca op OW

“Mensen zijn zo snel bevorderd om uiteindelijk thuis te zitten, terwijl anderen jaren wachten om bevorderd te worden”

Het is een publiek geheim dat overheidsfuncties weggelegd zijn voor partijloyalisten. De NDP-regering heeft hiervan gretig gebruikgemaakt en heeft zelfs op het laatste moment tal van benoemingen doorgevoerd. Zo heeft de gewezen minister van Openbare Werken (OW), Vijay Chotkan, 6 personen van Saramacca benoemd tot beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs, die een salaris toucheren tussen de SRD 4.000 en SRD 7.000 per maand zonder daarvoor arbeid te verrichten. “Mensen zijn zo snel bevorderd, terwijl anderen jaren wachten om bevorderd te worden”, is het verwijt van vele personeelsleden op OW, die jaar in jaar uit overgeslagen zijn voor een bevordering zonder een grondige reden.

Met de wisseling van de wacht in het politiek machtscentrum is het niet de bedoeling om kwaad met kwaad te vergelden, echter gratis geld toucheren valt evenmin te promoten. Personeelsleden zijn van mening dat er op Saramacca geen beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs nodig zijn en om die reden zij dan ingezet worden op het hoofdkantoor van OW in Paramaribo ter ondersteuning van de directie en de minister. Het personeel rekent erop dat de nieuwe minister van OW, Riad Nurmohamed, de inefficiëntie op het ministerie zal aanpakken door eenieder, die aangenomen is op OW, ook daadwerkelijk in te zetten om de doelstellingen van dit ministerie te bereiken.  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: