Ook taxichauffeurs moeten zich aanpassen aan deze crisis

In een gesprek met de krant geven enkele taxichauffeurs aan dat ook zij hun diensten moeten aanpassen tijdens deze crisis. “De afgelopen dagen was het rijden vrij normaal. Met normaal bedoel ik sedert Covid-19 er is in Suriname. Alles heeft een andere wending gekregen. Je kunt niet meer zo vrij hosselen zoals je gewend was. Wat er gedurende de dag komt, moet je nemen”, zegt een taxichauffeur. “Ik geloof dat de situatie eist dat je harder gaat hosselen en hier en daar klanten moet zoeken wanneer je over straat bent, want veel tijd is er niet meer.”  Een andere chauffeuse gaf aan dat sinds de school is begonnen, zij ook enkele vaste klanten heeft kunnen krijgen. Het is volgens haar iets dat zij niet gewend was te doen.  

“In de morgen neem ik een paar studenten en breng ze naar school en later op de dag haal ik ze ook af als het gedaan moet worden. De routine is dan net normaal; heel vroeg opstaan en twee studenten brengen naar hun locatie. En door de dag heen heb ik dan andere klanten. Het gaat de goede kant op, maar kan altijd beter. Het is nu wel nadelig en er is weinig tijd om doelen te bereiken. De tijd om te rijden, is beperkt tot 9.00 uur, waardoor de winst niet meer zo veel is. In de avond verdien ik namelijk veel meer. Maar aan het eind ben ik toch tevreden dat ik nog kan werken om een broodje te verdienen”, zegt een andere taxichauffeur.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: