Ouders kunnen niet altijd speelgoed kopen voor kinderen

De meeste kinderen zijn al maanden thuis en steeds een bezigheid voor hen bedenken en zich dat ook kunnen permitteren, is niet zo gemakkelijk, geven enkele ouders te kennen aan de krant. Om een kind in de leeftijdsklasse van 3 tot 8 jaar bezig te houden, heeft men vaak genoeg een speeltje nodig, niet alleen een telefoontoestel. Met een mobiel toestel kan een kind niet te lang bezig zijn, maar met een speelgoed wel. Maar dat is zelfs duur geworden. “Voor een pop die lang mee kan gaan, moet je tenminste SRD 30 tot SRD 50 neertellen. Dan heb je nog het ander probleem dat kinderen niet met één speelgoed willen blijven, dus je gaat meer leuke speeltjes moeten aanschaffen. Het kostenaspect loopt dan behoorlijk op”, zegt een ouder.

Ook spelletjes, waaronder puzzels, zijn fors gestegen in prijs. “Hoe speel je dat klaar”, vraagt een ouder zich af. “Naast voeding, kleding en benodigdheden voor het nieuw schooljaar ga je ook moeten uitgeven aan een andere bezigheid voor het kind. Daar kom ik helemaal niet onderuit.” Niet eenieder kan een speeltje voor hun kind permitteren. Ook ouders die meer dan 1 kind hebben, zien het niet echt zitten in deze harde tijd. Leandro geeft aan dat hij 3 kinderen heeft en de enige kostwinner is. Het is moeilijk om een speeltje voor alle 3 kinderen te kopen. “Ik koop een speeltje en de kinderen moeten dan om de beurt of samen mee spelen. Er komt van tijd tot tijd ook ander speelgoed bij, maar dat krijgen ze van mensen van de buurt. Ik vind het niet leuk om mijn kinderen tweedehandse spullen te geven, maar uiteindelijk heb je geen andere uitweg.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: