Ook in tijd van Corona moet men zo veilig mogelijk blijven

In gesprek met enkele winkeliers werd aangegeven dat de aankoop van condooms is teruggelopen vergeleken met de periode voor de Corona-crisis. Er zijn nog wel mensen die kopen, maar de verkoop is niet als een paar maanden terug. Wat hun voorraad betreft, zegt de winkelier, dat die er nog volop is en voor wie door de voorraad heen is, wordt er zeker voor aanvulling gezorgd. Van een schaarste is er dus geen sprake.  

Ook Stichting Lobi Health Center heeft sinds de uitbraak van het Coronavirus in Suriname veel vragen moeten beantwoorden voor personen, die duidelijkheid wensten te hebben over hoe zij op een veilige manier toch seksuele omgang kunnen hebben, zonder besmet te raken met het virus.  In een gesprek geeft de voorzitter van de Youth Advocacy Movement, de jongerentak van Stichting Lobi, Cindy Giddings, dat er ook in deze tijd advies gegeven wordt en een daarvan is het gebruiken van condooms. Voor Stichting Lobi Health Center is met de komst van het Coronavirus in Suriname ook de tijd aangebroken om haar diensten op een veel veiligere manier voor zowel personeel als bezoekers aan te bieden. Hier spelen de App, Zoom en social media een belangrijke rol. De jongeren mogen zich bijvoorbeeld via Facebook opgeven en dan wordt ze de link opgestuurd voor de Zoom-sessie. “We doen condoomdemonstratie via Zoom en Facebook en we geven nog steeds condooms weg en die worden ook geleverd.” Schaarste aan dit voorbehoedsmiddel is er dan ook niet. “Er is genoeg. Over de winkels kan ik niet praten, want zij krijgen niet van ons”, zegt Giddings. “Nu wordt anticonceptie ook aan huis geleverd, dus maken we het makkelijker voor ze om veilig te blijven.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: