Gebrek aan ordening straatventers levert gevaarlijke situatie op

Ook in een gevaarlijke tijd als deze is er geen ordening van de straatventers. In een tijd waarin eenieder voorzichtig moet zijn, ziet de voorgevel van de markt niet aantrekkelijk uit. De oorzaak hiervan zijn de straatventers, geven enkele burgers aan. Er moet tenminste een afstand zijn van twee meter tussen de venters, maar daar is er geen sprake van. Niet eens neuskap hebben bepaalde van hen, zegt een winkelier voor de markt aan de krant. Dit kan ook voor besmettingen zorgen. Dit wordt helemaal niet onder controle gehouden.

Nog voor de markt weer openging, waren deze venters er. Ze komen van verschillende buurten en gaan ook naar verschillende buurten, dus het virus kan zo ook gemakkelijk verspreid worden. “Ik snap het niet dat men toch ervoor kiest om bij hen te kopen”, zegt een burger. De markt staat open, zodat men de inkopen binnen kan doen. De consumenten blijven echter zoeken naar goedkope spullen en letten niet op hun gezondheid. Hoe de venters ook zitten, is er niet genoeg ruimte om te kopen bij hen. Er zijn bijkans tien venters bij elkaar. Bij het doen van een aankoop, wordt de doorgang belemmerd en moet iemand die voorbij wil lopen, wachten of veel te dichtbij passeren. Zo is er geen ruimte om te lopen en duidelijk ook geen sprake van een meter afstand. Er moet nu wel een manier gezocht worden om deze venters weg te halen, benadrukt de burger. De troep die nu net als eerder achtergelaten wordt door deze illegale venters, zorgt ook voor een vieze situatie. “Ik denk dat dit ook vele mensen afschrikt om hun inkopen vrij te doen op de markt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: