Ondervoorzitter DA’91 wil onmiddellijke teruggave van naar huis meegenomen computers

Voor ondervoorzitter Romeo Stienstra van DA’91 is het onbegrijpelijk dat computers naar huis zijn weggedragen. De politicus zegt het ook niet goed te vinden dat niet is opgeroepen om de computers en ander materiaal binnen 24 uur terug te brengen naar de kantoren waar ze thuishoren. Want het gaat om staatsmiddelen en ze bevatten gevoelige informatie, merkt Stienstra op. Voor de ondervoorzitter is dit een dieptepunt. “Het is nog nooit voorgekomen dat mensen zo massaal met middelen van de overheid naar huis zijn gegaan.” Stienstra merkt hierbij ook op dat de wereld meekijkt. Voor de politicus ligt de oorzaak aan het terugvallen van waarden en normen, waarbij niemand meer echt verbaasd lijkt te zijn wanneer zulke zaken plaatsvinden. “Het begon met de leus neks no fout, want vanaf toen bleek alles te worden goedgepraat.” Stienstra merkt daarbij op dat hij een dubbele moraal constateert. “De persoon die roept neks no fout, gaat wel naar de politie wanneer hij of zij een keer benadeelde is. Het is dus een principe dat wordt gehanteerd zolang je er zelf geen nadeel van ondervindt.” Een manjadief wordt opgesloten, maar mensen die overheidsapparatuur naar huis wegdragen, krijgen twee weken om dat weer goed te maken. Stienstra wijst ook op de gevoeligheid van de informatie. “We praten niet over een beker dat naar huis is gebracht, niemand weet wat er nu met de informatie gebeurt”, zegt de ondervoorzitter bezorgd. Als het aan hem ligt, worden liever vandaag dan morgen alle verdwenen spullen teruggebracht.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: