KTPI-voorzitter Ganga: “Samen uit samen thuis”

KTPI-voorzitter Iwan Ganga zegt dat de PL, KTPI, Nieuw Suriname en de PDO verenigd in de Jawa-eenheidsbeweging helemaal stil zijn van de verpletterende verkiezingsuitslag. “Niemand heeft het zien aankomen. Niet alleen partijgenoten zijn verrast. De hele bevolking kijkt ervan op. Dat er verandering is gekomen in het politiek ritme van onze beweging is begrijpelijk.”

Bergen werk

“De regeringswisseling brengt bergen ingewikkeld werk met zich mee.  De net aangetreden regering moet nog in lijn worden gebracht. Santokhi trekt er hard aan. Er worden lange werkdagen gemaakt. De vraagstukken en problemen waarmee de regering te maken heeft, zijn talrijk. De besturen en achterban van de partijen PL, PDO, KTPI en Nieuw Suriname kijken reikhalzend uit naar het bekleden van hoge posten. De bemensing van deze posten binnen de coalitieregering moet nog komen. De PL is bij de verkiezingen een lijstverbintenis aangegaan met partijen die de Jawa-eenheidsbeweging uitmaken. Er werd gezamenlijk campagne gevoerd. In de geest van samen uit, samen thuis, ‘mi casa es tu casa’, wordt verwacht dat kader uit deze partijen betrokken zullen worden bij het werk van regering Santokhi/Brunswijk”, houdt het samenwerkingsverband bezig.

Jawa-broederschap

“De PDO, KTPI en Nieuw Suriname hebben op geen elk volksvertegenwoordigingsniveau zetels gehaald. De PL haalde een DNA-, een rr- en dr-zetel. PL is ook een lijstverbintenis met Abop aangegaan. Het broederschap tussen Brunswijk en Somo zorgt ervoor dat de PL zich ervan verzekerd weet dat zij op sleeptouw wordt genomen. PL is in Jawa-verband ook een lijstverbintenis aangegaan. Hoe dat zal uitwerken, moet nog blijken.”

Nog niet formeel gesproken

“De Jawa-eenheidsbeweging, onder leiding van Paul Somohardjo, is nog niet formeel bij elkaar geweest om de voorbije verkiezingen onder de loep te nemen, de huidige politieke stand van zaken te bekijken en de toekomst van de eenheidsbeweging en de participatie in de coalitieregering van de VHP te bespreken. De leiders hebben zich wel afzonderlijk, zij het kort, met elkaar verstaan.”

Er wordt in het duister getast

 “Het juiste moment is nog niet aangebroken om onze stem te laten horen. Het voortdurend contact en overleg tussen de partijleiders en de achterban zijn na de verkiezingen onderbroken. Wij verkeren nu in een overgangsfase. De achterban, belanghebbenden en geïnteresseerden kijken uit naar de posten en functies, die de PL en haar bondgenoten toegewezen zullen krijgen. Aangenomen wordt dat de PL haar partners in deze zal betrekken. En dat de coalitiepartners samenwerken aan een rechtvaardige positionering van alle partijen die hebben bijgedragen aan de verkiezingsoverwinning”, zijn standpunten, die spelen binnen de Jawa-eenheidsbeweging.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: