Doekhie: “Wan mang taigi mi den sjie Hoefdraad vermomd ini rok en trui in Albina”

Voormalig assembleelid van de NDP uit Nickerie, Rachied Doekhie, is verbaasd over de geluiden dat Financiënminister Gillmore Hoefdraad stiekempjes naar buurland Guyana zou zijn gevlucht. “Wan mang taigi mi den sji Hoefdraad vermomd ini rok en trui in Albina. VHP-mang e taigi dat den mang sabi sort oso a mang de. Ik heb wel lang niets van hmt vernomen, maar de grenzen hier zijn gesloten. De back-track-route is dicht. Hoe is Hoefdraad dan gevlucht naar Guyana? Heel Corantijn heb je militaire bewaking”, stelt Doekhie tegenover Dagblad Suriname. De NDP’er benadrukt dat hij nog steeds tegen de behandeling van de hernieuwde vordering van de procureur-generaal is, omdat anders alle wetsregels van het parlement dan overboord gegooid zullen moeten worden. Hij heeft zich vooral gestoord aan opmerkingen van NPS-parlementariër Patricia Etnel in de media, waarbij de NPS’er de eerder gegeven statement van Doekhie via Dagblad Suriname als ‘onjuist’ bestempelde.

Etnel stelde in een interview met lokale media dat het parlement niet de instantie is die Hoefdraad strafrechtelijk vervolgt, maar slechts gehoor geeft aan het verzoek van de procureur-generaal. Het verzoek zou volgens haar ook terecht zijn gezien het aantreden van een nieuwe regering. Volgens de NPS’er is het de taak van het parlement om de case van Hoefdraad correct af te handelen zoals dat hoort in een goede samenleving met wet en recht. “Haar partij heeft die wet in de Frontperiode gemaakt om de NPS’ers te beschermen. De pg heeft tot nu toe alle ruimte gehad om zijn werk te doen. Daarna heeft DNA een beslissing genomen, punt uit. De wet zegt dat wij moeten kijken naar het algemeen belang en dat is wat wij toen hebben gedaan. Hoe kan het verzoek terecht zijn vanwege het aantreden van een nieuwe regering?”, aldus Doekhie.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: