Dieven hebben geen boodschap aan lock down

Zelfs de rooms-katholieke kerk is niet meer veilig. Aan de Franklynweg te Latour, hebben dieven flink huis gehouden. Het gaat om een parochie met weinig middelen die desondanks toch acties onderneemt om haar parochianen en de buurt te ondersteunen in hun behoefte. “We merken dat deze gasten niets te maken hebben”, vertelt Wilgo Koster. Op het terrein staat ook het gebouw van de padvinders, de pater Anton Donicie groep, die ook gedupeerd is. Verschillende padvindersspullen zijn meegenomen. Achter het clubhuis staat het gebouw van de parochie. Daar is men met de hydrofoor en waterleidingbuizen vandoor gegaan. Dit heeft voor flinke wateroverlast gezorgd. De schade aan beide gebouwen is enorm. Ook een brush cutter moest het ontgelden. De scouts die in hun clubhuis nog een peuterschool herbergen zullen nu extra financiën moeten zoeken om het geheel te renoveren of vervangen laat Koster tot slot weten.

RB

error: Kopiëren mag niet!