“Het is een heel troep aan de Drambrandersgracht”

“Het is een heel troep aan de Drambrandersgracht”, zegt een buurtbewoner tegen over de krant. Hij benadrukt dat er intussen ook geen vuil meer wordt opgehaald en dat de standhouders die meedoen aan de verkoop, vaak genoeg net naast het terrein van de school hun behoefte doen of op het leeg perceel in de buurt ondanks zij over een toilet beschikken. Volgens zijn observatie worden de Covid-19 maatregelen ook niet in acht genomen. “Het is vreselijk, het is nu een hele troep en is er een rattenplaag”, benadrukt hij. “Het is namelijk geen huisvuil, maar achtergelaten troep van de venters.” De burger gaf verder aan dat hij in totaal vijf instanties gebeld heeft, waaronder de politie, Milieubeheer en het Covid-team, maar wordt iedere keer van het kasje naar de muur gestuurd. “Normaliter kwam de vuilniswagen dagelijks en als de ene het iet kon, deed een andere het. Maar nu wordt er helemaal geen vuil opgehaald. De venters werden ook meerdere keren door de burgers in de buurt gewaarschuwd, maar toch zie je ze weer dezelfde daad plegen. Dat is één van de redenen dat ik niets bij ze koop.” De burger gaf aan dat hij geen problemen heeft dat de venters hun broodje willen verdienen, maar dat zij het liever een hygiënische toestand houden en de maatregelen ook in acht nemen. “Zo wordt er niet gezorgd voor probleem tussen de bewoners en de venters. Ik hoop dat er zo snel mogelijk een oplossing in komt, want zo kan het niet verder. Er zijn kinderen in de buurt en dit is helemaal geen goed voorbeeld.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: