Minister Riad Nurmohamed brengt bezoek aan Wegenautoriteit

“Ik zal de projecten nauwlettend in de gaten houden”

De minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed, heeft onlangs in het kader van een serie werkbezoeken die hij aflegt, de Wegenautoriteit aangedaan. De minister geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij bezig is alle departementen en parastatalen onder het ministerie te bezoeken om zodoende de situatie in kaart te brengen. Aanleiding van het bezoek heeft te maken met de berichtgeving in de media over de Wegenautoriteit, zegt de minister. Nurmohamed stelt dat hij de projecten van de Wegenautoriteit nauwlettend in de gaten zal houden. De samenleving kijkt uit naar goede wegen en goed infrastructuur, stelt hij.

De rode draad door de toespraak van de bewindsman tijdens het bezoek kenmerkte zich door de volgende pijlers. De bereidheid tot ondersteuning aan de Wegenautoriteit terzake verandering van relevante wetgeving, openbaarheid van bestuur met betrekking tot het uitbesteden van werken en transparantie van het beleid. Grasella Jozefzoon, directeur Wegenautoriteit, die als eerste het woord voerde, memoreerde het belang van de organisatie om zichtbaar te zijn en ook haar plaats op te eisen in de gemeenschap. De lichtbak voor het gebouw van de Wegenautoriteit is een stralend voorbeeld van het eerstgenoemde. Minister Nurmohamed opperde het idee om naar het model van de Wegenautoriteit ook een lichtbak te plaatsen om het ministerie van OW zichtbaarder te maken voor het publiek. De bewindsman maakte aan het eind van zijn bezoek een kennismakingsronde op de diverse afdelingen. Het personeel werd daarbij in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. In zijn slotwoord gaf de minister aan zeer ingenomen te zijn met de ontvangst en dat het zeker niet bij dit bezoek zal blijven. Tot slot bedankte directeur Jozefzoon minister Nurmohamed namens het personeel voor zijn komst naar de Wegenautoriteit.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: