Woning Javaweg geheel in as gelegd

De brandweer en de politie van Lelydorp kregen op zaterdag 25 juli 2020, omstreeks 01.50 uur een melding van een woningbrand aan de Javaweg.

Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat de brandweer snel ter plaatse was en trof in deze een laagbouw stenen woning met een oppervlakte van bijkans 15 bij 20 meters. Volgens Pinas woonden drie personen in het pand. Ten tijde van de brand waren zij in diepe rust. Plotseling schrokken zij wakker nadat zij een knal hoorden. Naar de bevindingen van de brandweer is de brand in de keuken begonnen. De heer des huizes heeft na de knal poolshoogte genomen en zag tot zijn schrik dat de keuken in brand stond. Hij nam actie door snel de brandweer en de politie, althans naar de Command Center te bellen. Pinas zegt dat het bedoeld pand aangesloten was op het EBS-net, maar niet verzekerd was tegen brand. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer heeft ter plaatse vier gascilinders van 28lbs en een van 100 lbs veiliggesteld uit de woning.

Het huis is compleet met inboedel in de vlammenzee verloren gegaan. Volgens de bewoner hoorde hij omstreeks 01.30 uur een knal en gelijk daarna was zijn huis pikdonker. Hij wekte zijn echtgenote daar hij het vermoeden had dat het om inbrekers ging. Ook hun kleindochter die op dat moment sliep werd gewekt. Tot hun schrik zagen zij dat de keuken in brand stond. Zij renden het huis uit. De bewoners hebben letterlijk niets uit hun woning kunnen redden.

Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!