Indra Hu helpt bewustzijn Covid-19 vergroten middels infoboek

Indra Ramdas (schrijversnaam Indra Hu) timmert jarenlang aan de weg als schrijfster van kinderboeken. Inmiddels heeft ze haar 25ste kinderboek uitgebracht, en dit is zeer actueel en in de geest van onze tijd: Voorlichting aan kinderen en jeugdigen over Coronavirus & COVID-19. De eerste oplage van 2.000 stuks was binnen een week uitverkocht, en de tweede druk van 5.000 stuks, die na 29 juli uitkomt, zal ook snel uitverkocht raken.

“Dit is niet alleen een voorlichtingsboekje voor kinderen en jeugdigen, maar voor de hele samenleving. Het doel van mijn schrijven voor kinderen is om hen zoveel mogelijk op een positieve manier te beïnvloeden, zodat ze met plezier een boek pakken en gaan lezen. Dit specifiek boek schreef ik, omdat het duidelijk is dat veel kinderen de begrippen niet zo goed onder de knie hebben. Dat moet dus in eenvoudige taal uitgelegd worden, zodat zij het ook kunnen bevatten. Ze nemen de informatie dan beter tot zich en beschermen dan niet alleen zichzelf, maar vooral de kwetsbare groepen om zich heen. Ze moeten weten wat het virus of de ziekte is. Kinderen raken volgens sommige studies nauwelijks besmet hiermee of ziek erdoor, maar ze kunnen wel ouderen en mensen met een zwak immuunsysteem besmetten, bijvoorbeeld je opa en oma of je mama en papa en hen moet je juist beschermen. Dat kan je alleen als je begrijpt wat de ziekte doet. En na alle reacties blijkt dat volwassenen het nu ook beter begrijpen.”

Indra Hu denkt dat als de kinderen het eenmaal begrijpen, ze zeker niet meer zo verdrietig en alleen zullen zijn en zelfs meehelpen om verspreiding en besmetting te voorkomen. Daartoe moeten volwassenen wel samen met ze praten erover, en uitleggen wat het allemaal inhoudt. “Alles wat je op school doet, heeft te maken met lezen, zelfs het vak rekenen, je moet er goed bij kunnen lezen. Als kinderen met plezier lezen, gaan ze ook met plezier naar school, omdat ze dan alles beter begrijpen. Het gevolg is dat ze de school afronden, met plezier verder studeren, en zo worden ze ook wat in de maatschappij, zodat ze zelfvertrouwen krijgen en nooit de hand op hoeven te houden voor anderen.”

Ze weet ook dat kinderen van boeken houden, en wil samen met de stichting “Rupsje Regenboog”, die speciaal daarvoor in 2013 in het leven werd geroepen, het lezen op een leuke manier stimuleren. “Het gaat niet alleen om een boek pakken en lezen. Wij doen het met een toneelstuk, een musical, rollenspel, met voorlezen en zelf laten lezen en zo meer, en met materiaal dat we op creatieve manier inzetten om lezen plezieriger te maken.”

Op dit moment kan het infoboek via Indra zelfs besteld worden door te bellen of te appen naar nummer 0868-4923, via haar Facebookpage, door een e-mail te sturen naar [email protected], en binnenkort liggen haar boeken ook in de boekhandels. Het boek kost slechts SRD 25 per stuk, maar personen die grotere oplagen kopen voor sociale instellingen, scholen en dergelijke krijgen speciale prijzen. “Wij van de stichting voeren nu een oorlog tegen Covid-19, en het is ontzettend belangrijk dat het bewustzijn in heel Suriname wordt verspreid. Dit infoboek biedt een ultieme oplossing.”

Personen die de stichting willen helpen middels sponsoring om meer boeken te drukken, zodat er een bijdrage geleverd kan worden aan de awareness over Covid-19, kunnen ook contact opnemen met Indra Hu, omdat de focus niet ligt op winst, maar op het bewustmaken van de hele samenleving over Covid-19.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: