Bromfietser haalt file in en komt onder vragenwagen terecht

De 24-jarige bromfietser I.K. is op woensdagmiddag 22 juli betrokken geraakt bij een aanrijding op de Commissaris Weythingweg.

De politie van het bureau Leiding 9A deed de plek van de aanrijding aan voor het verrichten van een onderzoek. Op de plek van de aanrijding trof de politie de 24-jarige I.K. met zijn bromfiets bekneld onder een vrachtwagen aan. Met behulp van de brandweer werd deze zwaar gewonde bromfietser vanonder de vrachtwagen gehaald waarna hij met de ambulance afgevoerd werd naar het ziekenhuis. Spoed operatief ingrijpen was noodzakelijk om zijn leven te redden.

Uit het voorlopige politie onderzoek kwam naar voren dat I.K. op zijn bromfiets over de Commissaris Weythingweg reed en een file aan het inhalen was toen hij een vrachtwagen (DAF truck) vanuit tegenovergestelde richting zag komen aanrijden. Ter voorkoming dat hij werd aangereden door de vrachtwagen maakte I.K. een manoeuvre naar links om tussen twee auto’s in te voegen. Bij die gelegenheid kwam I.K. met zijn bromfiets tegen de bumper van zijn voorrijder aan met het gevolg dat hij met zijn bromfiets op het wegdek viel en wel zodanig dat hij met bromfiets en al onder de vrachtwagen terecht kwam. Het linkerbeen van I.K. is nagenoeg geheel verbrijzeld door een der banden van de vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur is na verhoor heengezonden. Hij is in het bezit van een geldig rijbewijs.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: