Ontbossing Cultuurtuin: het kan niet, het past niet, het hoort niet zo!

“U gaat me extreem vinden, maar ik vind dat de operator van die bulldozer in de kwestie Cultuurtuin gewoon opgesloten moet worden. Gewoon!” Dat zijn de woorden van DNA-lid Cedric van Samson tegen Dagblad Suriname wanneer hem gevraagd wordt naar zijn mening over de zaak.

“Weet je waarom? Je hebt een a-nationalistische handeling gepleegd. Ook al heeft men je een opdracht gegeven, ook al ben je betaald geworden, je bent Srananman en weet dat het niet gewoon “bos” is. Het gaat om bomen die daar staan sinds de slaventijd! Het is een oude cacaoplantage die sinds 1898 bedoeld is als cultuurtuin. Dus al heb je die opdracht gehad, ie sa haal a aardigheid dat’ uit?”

Volgens Van Samson kunnen de percelen überhaupt niet uitgegeven worden. “Het kan niet, het past niet en het hoort niet zo. We kunnen dat niet doen! Hoe kan je een cultuurtuin tot een verkavelingsproject maken? En dan nog in het holst van de nacht, waarbij een minister wordt afgezet en een waarnemend minister treft een zo vergaand besluit? Nee, dit kan gewoon niet. Ik ben blij dat de nieuwe minister al heeft aangekondigd dat er een juridisch onderzoek komt om te zien hoe en wat er moet gebeuren, want het moet wel een wettelijke basis krijgen, maar er komen zeker maatregelen!”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: