Suriname voorzitter Cariforum tot juni 2021

Suriname is sinds 1 juli 2020 voor een jaar voorzitter van Cariforum, een group van Caribische landen welke als counterpart dient voor de onderhandelingen met de Europese Unie met betrekking tot economische en technische samenwerking.

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert R Ramdin, heeft vandaag de 2de virtuele vergadering omtrent de aan de gang zijnde post Cotonou-onderhandelingen voorgezeten.

De Cotonou-overeenkomst is het resultaat van jarenlange onderhandelingen in de jaren 70, welke de samenwerkingsrelatie tussen EU en de Afrikaanse, Caribische en Pacificische landen regelt. Thans wordt gewerkt aan een vervolgovereenkomst. De aanpak en inrichting van de relatie is gewijzigd en er zal naast een algemene overeenkomst, welke voor de hele ACP-groep zal gelden, met elke regio een aparte protocol zal worden ondertekend.

De onderhandelingen zijn in de laatste fase beland. De ingangsdatum voor de nieuwe overeenkomst is 1 januari 2021.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: