NDP-anticlimax

Politicus Ivan Fernald: “…De NDP heeft tijdens de verkiezingen van 2020 om en bij 52.000 stemmen minder weten te vergaren dan in 2015. De NDP is tijdens de verkiezingen volledig afgewezen. Het was een anticlimax. De partij raakte door de nederlaag ontgoocheld. Dat zij ondanks hun slecht 60.000 stemmen op hun naam hebben gekregen, werkt niet troostend op haar…”

Bouterse van zijn voetstuk gestoten

“…Bouterse stelde zich voor om de geschiedenis in te gaan als de volkspresident van het land. In zijn dromen zag hij zich geplaatst op een voetstuk tussen de grote leiders Pengel en Lachmon. Deze individuele, subjectieve ervaring van de werkelijkheid is door het NDP-wanbeleid en de verkiezingsuitslag aan diggelen geslagen. Zijn grootstaatsmanschap is niet waargemaakt. Bouterse werd van zijn voetstuk gestoten. Hij werd van zijn aanzien beroofd.”

Het nalatenschap van Venetiaan

“In 2015 stond Bouterse aan de top van zijn politieke carrière. De NDP had toen 26 zetels in De Nationale Assemblee. Dit was voor een belangrijk deel te danken aan de stabiele Suriname, die de regering Venetiaan in 2010 heeft overgedragen. Met een US$-koers van 2,80 heeft Bouterse een riante een gunstig begin gekregen, maar heeft het verkwanseld.”

HD

error: Kopiëren mag niet!