Man die vrouw in winkel te lijf ging, belooft zich psychisch te laten behandelen

Jimmy L. vertelde heel rustig en beheerst aan de rechter wat hij zich nog kon herinneren van de dag toen hij in de winkel van zijn ouders een jonge vrouwelijke klant te lijf ging. Terwijl het meisje in de winkel wachtte op een bestelling, was Jimmy bezig om met een rubberen hamer ijs te breken. Zijn hart begon snel te kloppen en hij kreeg de gedachte om het meisje aan te vallen. “Ze lag op de vloer en ze bloedde hevig”, vertelde de jonge verdachte. Nooit eerder had hij zoiets gedaan, maar hij had wel eerder zulke opwellingen ervaren. Drie maanden daarvoor was zo een moment toen hij in een vlaag lollypops, die hij in de winkel aan het plaatsen was, om zich heen gooide. Op de vraag van rechter Maureen Dayala of de vader de verdachte toen had laten behandelen door een deskundige, antwoordde Jimmy ontkennend. De man is nu wel psychologisch onderzocht en ondertussen heeft de familie van de verdachte in een civiele procedure SRD 36.720 aan schadevergoeding betaald aan de benadeelde. De verdachte is eerder voorlopig in vrijheid gesteld.

Camerabeelden

Officier van Justitie Mirella van Dijk voelde de man verder aan de tand, omdat de camerabeelden in de winkel aanvankelijk waren verdwenen. De officier wilde weten hoe de beelden plotseling onvindbaar waren. “Op de beelden is te zien dat je bezig bent iets te doen, waardoor de beelden zijn verdwenen, maar de politie heeft de beelden kunnen terughalen”, zei Van Dijk. Volgens de verdachte ligt het verdwijnen van de beelden aan een technische storing. “De persoon die het systeem voor ons heeft geplaatst, heeft ons niet gezegd hoe je tussentijds de beelden kan wissen.” De man heeft er wel aan gedacht om zich te verontschuldigen bij de familie van het slachtoffer, maar kreeg het advies om vooralsnog dat niet te doen, “omdat je niet weet hoe de familie hierop zal reageren”, gaf hij als antwoord op een vraag van Van Dijk.

School
Inmiddels gaatde verdachte niet meer naar school. Zijn advocaat, John Ferdinand,onthulde dat zijn cliënt heeft moeten voldoen aan hoge studieverwachtingen. De druk om ‘iets’ te worden, was enorm. Door niet aan deze verwachtingen te hebben voldaan, ontstonden er spanningen. Opvallend was dat bij het stilstaan bij deze spanningen de verdachte zijn emoties niet kon bedwingen en zijn tranen de vrije loop liet. De verdachte beloofde via zijn advocaat dat hij trouw naar de psycholoog zal gaan. Het requisitoir van officier Van Dijk is op 26 augustus.

RB
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: